De wereld rond zonder te vliegen

Vliegen is niet Goed voor de Wereld. Een gemiddelde Nederlander vliegt 4200 km per jaar, en elke vliegreis belast het milieu maar liefst 7 tot 11 keer zoveel als dezelfde reis per trein en draagt 2 tot 4 keer zoveel bij aan het broeikaseffect. Daarom gaan wij voor jullie op zoek naar alternatieven, en dat pakken we gelijk extreem aan: onze eigen Carlien gaat proberen een rondje wereld te doen zonder te vliegen!

Vakantie dichtbij

Voor vakantie hoef je natuurlijk helemaal niet ver weg te gaan: in eigen land of onze prachtige buurlanden is genoeg te doen. Persoonlijk raad ik bijvoorbeeld Keulen aan voor een fijne citytrip: 2 uurtjes weg van Utrecht en een prachtige stad vol cultuur, goede verantwoorde koffie, eco hotspots en vegan restaurants. In België is Brugge natuurlijk een klassieker, maar ook Brussel heeft veel te bieden!

Mijn eigen reis

“Na een heftige tijd, waarbij ik ook mijn huis heb opgegeven, ben ik toe aan een grote reis. Initieel kwam het idee om naar Australië te gaan voor de positieve vibes van Down Under. En laat dat nou net een land zijn wat vooral gemakkelijk te bereiken is met vliegtuig… Een extra grote uitdaging dus! Toen ik een relatief betaalbare cruise vond van Seattle naar Sydney is het plan concreet geworden, dat was een van de grotere hordes. Vanuit Australië kan ik dan vervolgens een cruise naar Singapore proberen te vinden en dan over land via bijvoorbeeld de Trans Mongolië Expres. Ik ga het doen: ik ga proberen een rondje wereld te maken zonder te vliegen.”

Via de toekomstige blogs worden de leukste routes, ervaringen en tips gedeeld, opgeknipt in handige blokjes zodat iedereen een klein stukje kan proberen.

En, nog wat perspectief: