Met welk duurzaam cadeau kun je écht aankomen?

Duurzame cadeaus - goed voor de wereld

Er is er een jarig! Hieper de piep…. Wacht! Bij een verjaardag hoor je natuurlijk een mooie cadeau mee te nemen. Dus, je gaat op jacht naar het leukste cadeau en komt uit bij de vaste prik: een bol.com cadeaukaart, sokken, boxers, een plantje of een envelop met geld. Dat kan beter! Denk eens aan één van deze duurzame cadeaus! 

Duurzame cadeaus voor mannen

Geloof het of niet: wij mannen (ik spreek even namens ons allemaal) verzorgen ons graag. Je zou mij persoonlijk erg blij maken met een lekker, mannelijk luchtje. “Activist”, zoals dit luchtje heet, is afkomstig van de The Body Shop. Bijkomend voordeel is dat het vrij is van siliconen en daarom beter voor jezelf en jouw omgeving. Is de man een echte sporter? Doe hem dan een Hair & Body wash cadeau. White Musk ruikt niet alleen fris, het bevat ook het diervriendelijke Muskus. Met recht een duurzaam cadeau dus!

Verantwoorde cadeaus voor vrouwen

Vrouwen: ze hebben eigenlijk alles al. Maar als je dan tóch iets wilt geven…..een luchtje is altijd goed. Misschien dat White Musk Perfume Oil van The Body Shop iets voor haar is. Een heerlijk langhoudend luchtje, die er ook nog eens stijlvol uitziet. En, het allermooiste: je draagt bij aan de Enrich Not Exploit™ Commitment van The Body Shop. Dit omvat 14 doelen die ze willen behalen tegen 2020 op o.a. het gebied van duurzaamheid. Liever geen eco-vriendelijk luchtje? Ga dan voor een Appel achtige lipgloss welke vrij is van siliconen en geen ethanol bevat.

Goed speelgoed voor de kleintjes

Kinderen kun je het best vermaken met speelgoed en snoep. Het liefst tegelijk en zo veel mogelijk. Echter: ouders willen hun kinderen het liefst vermaken én iets leren (en terecht!). Speel daarom handig in op de hype van een bekendere supermarkt en geef je kleine tuinman- of vrouw een Moestuin pakket van de Wereldwinkel. Een duurzaam cadeau waarmee ze leren én spelen. Toegegeven, de wortel van 31 leren ze niet persé, maar een wortel verbouwen des te beter!

Wel een fan van groenten en fruit, maar niet persé van een moestuin? Laat hun fantasie de vrije loop met een Appelvormig schoolbord.  Zo kunnen ze toch die wortel ontleden, een moestuin-pad uittekenen of gewoon lekker kind zijn en leuke figuurtjes tekenen.

Voor de allerkleinste, pasgeboren baby’s zijn er tegenwoordig handige technieken om ze te vervoeren. Leer van het ‘Vouw ze in een doek-boek’ en neem ze overal mee naartoe. Dit kan ook bij oudere, vervelende, kinderen tot 21 jaar. Maar serieus, dit boek is ontzettend handig en leert je verschillende technieken en knopen. Handig en duurzaam, afkomstig van de Wereldwinkel.