Review: natuurlijke haarverf van Colourwell

Colourwell natuurlijke haarverf

Grijs. Op mijn 26’e?! Er zijn helaas geen duurzame oplossingen om dit definitief te verhelpen. Een leven van haarkleuren is mijn lot… Even rekenen: stel dat ik 65 word en elke twee maanden verf: dan kom ik uit op 234 pakjes chemische haarverf… Tijd dus om over te stappen op natuurlijke haarkleuring!  Ben jij ook grijzend, of gewoon op zoek naar een nieuwe haarkleur, en nieuwsgierig naar natuurlijk verven? Ik geef een uitgebreid verslag (met plaatjes!) van verven met de  natuurlijke haarverf van Colourwell. 

Natuurlijke haarkleuring

Colourwell noemt zichzelf de eerste 100% natuurlijke haarkleuring met uitstekende grijsdekking. Heb je een ppd allergie dan is natuurlijke haarverf van ColourWell de oplossing. Het is dan ook geen chemische haarverf, maar een natuurlijke. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Goed om te weten: Colourwell kan enkel gebruikt worden in kleuren die donkerder dan je eigen haarkleur zijn. Mocht je donker haar hebben en blond willen worden is het dan ook helaas niet de beste optie. Ook belangrijk: als je haar meer dan 20% grijs is is het van belang de behandeling te herhalen. Mijn keuze is gevallen op de kastanje haarkleur, wat ook ongeveer mijn eigen tint is.

Haarverf klaarmaken

Colourwell natuurlijke haarverf mixenVoordat je start is het van belang je haar met shampoo te wassen. Daarna kun je het ‘goedje’ maken: je mengt de verpakking van Colourwell met een beetje warm water. Roer het door elkaar (ik gebruikt een satéstokje – dat scheelt weer vieze afwas) en laat het 10 minuten indikken. Wat meteen opvalt is dat het vreemd ruikt: een geur van kool (denk aan spinazie of Norit) komt qua beschrijving het beste in de buurt. Ook de kleur valt op: het is groen. Ik vroeg me dan ook af of mijn haar wel echt bruin zou worden, en niet groen…

Wel fijn: in de verpakking zitten twee sachets met haarverf. Zelf heb ik schouderlang haar en daarvoor was één zakje genoeg: ik heb dan ook nog over voor een volgende keer 🙂

Het daadwerkelijke verven

Bij de verpakking zitten gelukkig handschoenen, een kwast en dit mutsje geleverd – dat scheelt een hoop geklieder. Echter: het kwastje vind ik niet optimaal (behalve voor de voorkant) dus ik heb al snel het vooral met de handschoenen ingemasseerd. Ook hier viel vooral de geur en de kleur op. Het verven was relatief snel gedaan, al zat er natuurlijk ook een groot deel op mijn hoofd en nek. Groot voordeel: dit is er erg gemakkelijk er af te krijgen: een watje met wat water did the trick. Fijn fijn! Ook na het verven was dit gemakkelijk op te lossen. Als alle verf in je haar zit is het van belang het warm te houden: vandaar het mutsje én eventueel kun je ook nog aluminiumfolie hierover heen doen. Dit heb ik natuurlijk gedaan, al was het alleen maar voor het heerlijke alien/robot-gevoel wat ik er van kreeg 😉

Intrekken & uitspoelen

We zijn er bijna: nog even intrekken en we kunnen zien of het haar groen of bruin (zoals bedoeld) is geworden! Het advies is om het 60 minuten in te laten trekken, maar je kunt dit langer doen voor een meer intense kleur. Na het intrekken wordt aangeraden om nog even een paar minuten met een warme fohn over je haar heen te gaan (met de muts nog op). Daarna masseer je nog even de natuurlijke haarverf (nog steeds met muts op) terwijl je haar afkoelt. Zelf heb ik het inderdaad 60 minuten laten intrekken, voor ik onder de douche sprong om het uit te spoelen. Het was even schrikken toen ik zag hoeveel zwarte spetters er op mijn muren kwamen. Gelukkig waren ook deze vlekken gemakkelijk weg te poetsen. En, het allermooiste: het haar is niet groen, maar inderdaad bruin geworden. En: de grijze haren zijn goed gedekt, zoals te zien in het voor-na plaatje hieronder!

Natuurlijke haarverf: is het een aanrader?

Ik was behoorlijk sceptisch over deze test maar ben blij met de uitkomst. De grijze haren zijn gedekt, met de verpakking kan ik tweemaal doen én qua moeite was het niet lastiger dan chemische haarverf. Een van de nadelen is wel de geur: na het verven ruikt je haar nog een tijd minder lekker. Maar concluderend: Een mooi duurzaam product én zeker handig als je een ppd allergie hebt. Ook fijn: het is via bol.com te bestellen, dus dan heb je het de volgende dag in huis 🙂

Ik vind het een aanrader en blijf deze natuurlijke haarkleuring zeker gebruiken!

Grijsdekking van Colourwell

NB: Deze tekst is niet gesponsord door Colourwell. Goed voor de Wereld heeft zelf dit product besteld en objectief beoordeeld.

Gelijk bestellen?