Over Goed voor de Wereld

Goed voor de Wereld - groene blogger

In mijn eigen zoektocht naar het verbeteren van de wereld kwam het vaak voor dat ik op internet niet goed genoeg kon vinden wat ik nu eigenlijk zocht. Zo heb ik eindeloos gezocht naar goede (en bovendien esthetische) duurzame webshops en designproducten en zeker een paar uur verspild aan het zoeken van initiatieven waar ik gemakkelijk aan kon bijdragen. Waarom was er nergens duidelijk, helder en mooi te vinden hoe ik een simpel steentje kan bijdragen aan de wereld? Een fijn lijstje over verantwoorde yogaspullen bijvoorbeeld. Of een check of producten wel écht zo goed zijn als ze beloven. En zo was het groene lifestyle blog genaamd Goed voor de Wereld geboren.

Een van de belangrijkste ideeën die ik met Goed voor de Wereld wil overbrengen is dat je ook kleine stapjes kunt zetten. Dat je niet gelijk helemaal 100% duurzaam, vegan en eco hoeft te doen. Concreet voorbeeld: Persoonlijk weiger ik een Prius (of ander elektrisch alternatief) te rijden, ik ben blij met mijn BMW. Autorijden maakt mij intens gelukkig en dat wil ik niet opgeven. Maar, er zijn genoeg andere aspecten van mijn leven die ik wél duurzamer wil maken: zo zou ik bijvoorbeeld kinderloos blijven willen overwegen. En eet ik minder vlees, koop ik bijna geen nieuwe kleren (en als ik iets koop is het fair fashion) en vlieg ik minder dan ik zou willen. Daar lever ik op in. En zo denk ik dat jij dat ook hebt: op sommige aspecten wil je inleveren en op andere niet.

Wij inspireren graag om nét dat beetje bewuster te leven.

De initiatiefnemer

Nieuwsgierig naar de vrouw achter deze duurzame lifestyle blog? C’est moi – Carlien Laarman. In het dagelijks leven freelance ik voor mooie merken & fijne mensen in o.a. grafisch ontwerp, webdevelopment, online advies, schrijven, projectmanagement en marketing & communicatie.

Ik vind het belangrijk om mijn ondernemerschap sociaal in te zetten. Dat doe ik met Goed voor de Wereld, maar ook met mijn andere sociale initiatief https://www.cvopmaken.nl – de service waarmee ik mensen aan een goed CV help.

Iets samen doen?

Zou je graag willen dat we jouw duurzame product of initiatief testen? Of sta je open voor een kritisch interview? Leuk: neem daarvoor contact met ons op. Ben jij een schrijftalent met een drive om de wereld te verbeteren? Tof, we leren je graag kennen! Het is mogelijk een gastblog te schrijven maar we gaan ook graag langere samenwerkingen aan.