Hallo

Over Goed voor de Wereld

In mijn eigen zoektocht naar het verbeteren van de wereld kwam het vaak voor dat ik op internet niet goed genoeg kon vinden wat ik nu eigenlijk zocht. Zo heb ik eindeloos gezocht naar goede (en bovendien esthetische) duurzame webshops, zeker een paar uur verspild aan het zoeken van initiatieven waar ik aan kon bijdragen en meer. Waarom was er nergens duidelijk, helder en mooi te vinden hoe ik mijn steentje kan bijdragen aan de wereld? Een fijn lijstje met informatie over duurzame cadeaus bijvoorbeeld. Of lekkere duurzame wijnen. Of een check of producten wel écht zo goed zijn als ze beloven. En zo was het idee voor Goed voor de Wereld geboren.

Zelf heb ik de afgelopen jaren een behoorlijke hekel aan het woord duurzaam gekregen: vooral doordat de mensen die mij hier over vertelden veelal toch geitenwollen sokken droegen en een Prius reden. Stereotypes zijn er soms met een reden… Persoonlijk weiger ik ooit een Prius te rijden, ik ben blij met mijn (vervuilende) BMW. Maar, er zijn genoeg andere aspecten van mijn leven die ik wél duurzamer wil maken. En zo denk ik dat jij dat ook hebt: op sommige dingen wil je inleveren en op andere niet.

Een van de belangrijkste ideeën die ik met Goed voor de Wereld wil overbrengen is dat je ook kleine stapjes kunt zetten. Dat je niet gelijk helemaal 100% duurzaam eco-verantwoord hoeft te doen. Nee: elk kleine beetje helpt. En deze website geeft je daar graag suggesties voor 🙂

De initiatiefnemer

Ook wel leuk om te weten wie er dan eigenlijk achter dit initiatief zit, toch? Nou: dat ben ik – Carlien Laarman. In het dagelijks leven heb ik mijn eigen bedrijf in online communicatiemiddelen waarbij ik bijv. grafisch ontwerp, webdevelopment en projectmanagement doe. Dit doe ik vanuit De Bilt, de plek waarvan iedereen altijd weet wat voor weer het er is! Mijn roots liggen in de omgeving Utrecht, al heb ik ook zo’n 10 jaar in de Achterhoek gewoond – het Oosten is mij dan ook niet vreemd. Ik vind het belangrijk om mijn ondernemerschap ook sociaal in te zetten. Dat doe ik met deze website, maar ook met mijn andere sociale initiatief http://www.cvopmaken.nl – de service waarmee ik mensen richting een baan help.

Iets samen doen?

Zou je graag willen dat we jouw duurzame product of initiatief testen? Of sta je open voor een kritisch interview? Leuk: neem daarvoor contact met ons op. Ben jij een schrijftalent met een drive om de wereld te verbeteren? Tof, we leren je graag kennen! Het is mogelijk een gastblog te schrijven maar we gaan ook graag langere samenwerkingen aan. Zo kun je lid worden van het vaste ‘Goedvoordewereld’-auteursteam. Het grootste voordeel (naast naamsbekendheid)? De gezellige brainstorms onder het genot van een goed glas wijn!