Over Goed voor de Wereld

Duurzaamheid kan ook leuk zijn & kleine stappen hebben zin!

Wat ik de afgelopen jaren veel gemerkt heb is dat er een soort van alles of niets opvatting heerst bij duurzaamheid. Als je ‘iets’ met duurzaamheid doet verwachten mensen gelijk dat je alles doet, zoals nooit meer vliegen en vegan eten. En als je dat niet doet krijg je het stempel ‘hypocriet’. Dat soort labels en negativiteit schieten we niets mee op.

Wat mij betreft is het niet zo zwart-wit. Iedereen die iets Goed voor de Wereld wil doen is waardevol en elke actie die gedaan kan worden moet je stimuleren!

Laten we cheerleaden voor elkaar en elke actie en verandering – klein of groot – toejuichen!

Carlien – oprichter Goed voor de Wereld

Kijk kritisch naar je eigen leven en lever in waar je op in wilt leveren. Zo rijd ik nog steeds met veel plezier in mijn (vervuilende) BMW en omdat autorijden écht een van mijn passies is wil ik daar niet op inleveren. Sidenote – daar heb ik vorig jaar wel de motor van vervangen om de levensduur te verlengen, wat dan weer best duurzaam is 😉

Er zijn genoeg andere aspecten van mijn leven die ik wél duurzamer wil maken: ik heb (en neem) geen kinderen, eet minder vlees, koop nauwelijks nieuwe kleren (en altijd vintage, tweedehands of geproduceerd van recycled materiaal als ik dan iets koop) en ga minder op reis (zeker met vliegtuig) dan ik zou willen. Daar lever ik op in. En zo heeft iedereen dat: op sommige aspecten wil je inleveren en op andere niet. Kijk naar wat jij kan en wil doen & onderneem daar actie op!

Met elke aankoop die je doet breng je een stem uit voor de wereld die je wilt hebben. Deze website helpt je daarmee: wij geven duurzame, mooie producten en initiatieven een podium. Zo maken wij duurzaamheid leuk (en toegankelijk)!

De initiatiefnemer

Nieuwsgierig naar de vrouw achter deze duurzame lifestyle blog? C’est moi – Carlien Laarman. In het dagelijks leven freelance ik voor mooie merken & fijne mensen in o.a. grafisch ontwerp, webdevelopment, online advies, schrijven, projectmanagement en marketing & communicatie.

Ook daarin zoek ik impact: zo werk ik bijv. twee dagen per week voor modulaire en circulaire houtbouwer geWOONhout.nl.

Goed doen zit ‘m wat mij betreft ook in hoe je je leven inricht. Vrijwilligerswerk is voor iedereen zinnig en belangrijk: samen zijn we de maatschappij. Daarom ben ik naast dit blog en mijn werk ook actief als maatje via Estinea, geef ik via Humanitas jongeren hulp bij hun financiën en zit ik als bestuurslid in de lokale Belangenvereniging.

Iets samen doen?

Zou je graag willen dat we jouw duurzame product of initiatief testen? Of sta je open voor een kritisch interview? Leuk! Neem gerust contact met ons op.

Ben jij een schrijftalent met een drive om de wereld te verbeteren? Tof, we leren je graag kennen! Het is mogelijk een gastblog te schrijven maar we gaan ook graag langere samenwerkingen aan. Hi, impact!