Review: duurzame mini-prullenbak van Flextrash

Cartrash

Steeds meer alledaagse producten kennen duurzame alternatieven, maar zijn ze het kopen waard? Goed voor de Wereld testte de duurzame mini-prullenbak van Flextrash. Een product gemaakt van 100% gerecycled plastic én het is biologisch afbreekbaar. 

Product

Cartrash - duurzame flexibele prullenbak

Flextrash, voorheen bekend als Cartrash, is een duurzame en draagbare afvalzak van Dutch Design die je flexibel kunt gebruiken in bijvoorbeeld je auto of tijdens het kamperen. En: deze prullenbak is gemaakt van 100% gerecycled plastic (PET-flessen to be precise). Van de flessen worden eerst plastic vezels gemaakt, deze worden omgezet naar draden en daarvan maken de naaisters de zakken. En, goed om te weten: de Flextrash is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.

Flextrash in de test

De afgelopen weken hebben wij de Flextrash uitvoerig getest en zijn we tot de conclusie gekomen dat dit toch wel een héél handig product is. Waar we eerst in de auto veel afval hadden slingeren (geef toe: die standaard prullenbakjes in auto’s zijn idioot klein) is dit nu veel minder. Daarnaast houdt de prullenbak stank relatief goed tegen, een bananenschil kan je dus met gemak er in weggooien. Een nadeel is dat de prullenbak nog niet in elke auto even goed past, zo ook niet in onze tweezitter. Het bedrijf geeft zelf aan dat ook Volvo’s en Tesla’s een uitdaging zijn. Maar: ze zijn hard bezig met een uitbreiding van het ‘clip-repertoire’ waardoor dit waarschijnlijk snel geen probleem meer is. En, voor de meeste auto’s zal dit product zeker passen, ook omdat het gemakkelijk aan de achterkant van je stoel kan worden bevestigd.

De fijnste feature is dat je de prullenbak kan wassen: iets wat bij ‘normale’ prullenbakken toch wat onhandig werkt. Mocht je wat knoeien of stankoverlast hebben rits je de prullenbak gemakkelijk los en kan deze meteen gewassen worden (met natuurlijk een Goed voor de Wereld wasmiddel zoals Seepje). Even laten drogen en je prullenbak is weer als nieuw!

Daarnaast is de duurzame prullenbak flexibel in te zetten: gebruik deze tijdens kamperen, autorijden, op je boot of natuurlijk gewoon in je keuken. En voor de bedrijven handig om te weten: bedrukken is mogelijk.

Het bedrijf achter Flextrash

De oprichters van Flextrash opereren onder de noemer Mobile Waste Company, een bedrijf gericht op duurzaamheid, eerlijkheid en het helpen van moeder natuur op weg naar minder afval. Een deel van de opbrengst gaat naar de Mobile Waste Foundation: een stichting die investeert in projecten die preventieve maatregelen nemen voor plastic afval in de oceaan. Zo investeert de stichting o.a. in The Ocean Cleanup – wat dan weer de inspiratie was voor Tulper, een merk waar we onlangs over schreven. Opmerkelijk is wel dat deze stichting beheerd wordt door de mede-oprichter van de Mobile Waste Company.

Goed om te weten: van elke aankoop wordt 1% gedoneerd aan de Mobile Waste Foundation. Daarnaast kun je bij aankoop via de website ook ervoor kiezen een extra bedrag te doneren.

Waar kopen?

De prullenbakken zijn te bestellen op de website van Flextrash. Ook fijn: sinds kort worden ze via bol.com verkocht, dan kun je het gemakkelijk combineren met andere producten die je nodig hebt (en bespaar je weer wat CO2). Bij bol is het inmiddels in zes verschillende kleuren te verkrijgen: grijs, zwart, blauw/grijs, roze, geel en beige.

‘Als actieve ondernemer en enthousiaste vader breng ik veel tijd door in mijn auto. Er wordt vaak wat gegeten en gedronken tijdens de rit, maar een prullenbak niet altijd in de buurt. Tot mijn verbazing vond ik nergens een geschikte afvaloplossing. De prullenbak was te klein, de bevestigingsmethodes ingewikkeld of het product was simpelweg erg lelijk. Ik besloot op dat moment om zelf tot actie over te gaan. CARTRASH.COM werd geboren!’ – dhr.Fillippini, mede-oprichter Flextrash


Copyright foto: Flextrash

NB: Wij hebben van FlexTrash een gratis review-exemplaar ontvangen voor dit artikel. Verder is dit geen gesponsord bericht.