Suiker is goed voor je tanden…

Suikerriet tandenborstel TePe

Met een borstel van suikerriet! Sinds april 2019 zijn deze bijzondere tandenborstels van het Zweedse TePe GOOD te koop. Geproduceerd met 100% groene energie, gemaakt van bio-based plastic uit suikerriet en met een nagenoeg gesloten CO2-kringloop kun je dit product dan ook met recht Goed voor de Wereld noemen!

Bio-based plastic

“TePe GOOD is gemaakt van 96% bio-based plastic: dit bestaat uit hernieuwbare grondstoffen (grondstoffen die niet op kunnen raken omdat ze altijd opnieuw geoogst kunnen worden),” vertelt Bas van der Luijt, sr. Brand Manager bij TePe Mondhygiëne Producten. “Hiermee bieden we mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, een alternatief voor de reguliere tandenborstel.”

Duurzaam assortiment

TePe slaat hiermee een nieuwe weg in, vertelt Van der Luijt. “Wij streven ernaar om ons complete assortiment duurzaam te maken. Het produceren en vervoeren van onze mondhygiëneproducten levert uiteraard CO2-uitstoot op, maar door goede herbruikbare materialen zoals suikerriet, kunnen we tot 95% van de CO2-uitstoot compenseren. Daarmee heeft TePe GOOD een nagenoeg gesloten CO2-kringloop. Bovendien produceren we de tandenborstels met 100% groene energie uit onze eigen zonnepaneelinstallatie.”

Hernieuwbare grondstof: suikerriet

Suikerriet wordt steeds populairder als duurzame grondstof. Het groeit in tropische en subtropische gebieden met een vochtig klimaat. Elke stengel suikerriet bevat 12 tot 18 procent suiker in de vorm van glucose en sacharose. Door deze suiker te vergisten, kan het worden omgezet in bio-ethanol, dat als basis wordt gebruikt voor bio-based plastic. Suikerriet wordt ook gebruikt als basis voor rum, brandstof, papier en duurzame legosteentjes. Suikerriet is een volledig hernieuwbare grondstof.

Tandenborstel van suikerriet

Waar kopen?

De tandenborstel is te koop bij Etos, Kruidvat, Da, D.I.O. en bij online aanbieders zoals deonlinetandarts.nl, drogisterij.net en bewustwinkelen.nl. De prijs hoef je het in ieder geval niet voor te laten: de Good regular soft is al te vinden voor €2,79.