Duurzame cadeau’s voor moederdag

moederdag cadeau

Zondag is het Moederdag: dé dag om onze lieve moeder figuren in het zonnetje te zetten! Een cadeautje als bedankje voor alles wat ze doet hoort er dan toch een beetje bij (bij ons in het gezin in ieder geval wel). Maar, wat is leuk, origineel én duurzaam om te geven? Wij geven je bij deze snelle en gemakkelijke duurzame cadeau inspiratie!

Vegan kookboeken voor de moeder die van koken houdt (én durft te experimenteren)

Lekker snijden, stoven, bakken en experimenteren in de keuken – een hobby van veel moeders. Mijn moeder heeft haar vaste recepten maar vind het nog wel eens leuk om verrast te worden en om op zondag uitgebreid te kokerellen. En, daar past het Vegan Soul Food boek fantastisch bij. Dit boek is één brok vrolijkheid en kleur en van de foto’s alleen al wordt je enthousiast om aan de slag te gaan!

Voor de vintage boekenliefhebber

Als eigenaar van een tweedehands (of zesdehands, het is maar net hoe je het ziet) boekwinkel wil ik jullie van harte aanraden om eens in die wereld te duiken. Kijk op Marktplaats of op boekwinkeltjes.nl (lelijke website, maar enorm aanbod) en zoek een klassieker uit je voor je mams. Of, kies een boek waarin haar naam is verwerkt zodat ze over ‘haar eigen’ avonturen kan lezen. Gaat ze zeker leuk vinden!

Voor de mama die wel wat verantwoorde ontspanning kan gebruiken

Elke mama heeft soms wat me-time nodig en de keuze is reuze. Wij tippen merken als Weleda en Aveda (die ook nog eens rijmen) omdat die net wat meer voor de wereld doen. Maak een juiste keuze en ga voor merken zonder microplastic!

Voor de moeder met groene vingers

Zit jouw mams vaak met de handen in de aarde om mooie stekjes voor je te maken? Zoek dan een mooi cadeau uit voor haar groene vingers. Elho maakt prachtige producten met handige features, die ook nog eens duurzaam zijn!

Voor de duurzame design liefhebber

Toegegeven, een stoel geven is een beetje riskant. Maar, jij kent je mams goed en weet waar ze blij van wordt! De design liefhebber blij maken met een meer veilige (en goedkope) keus? Ga dan voor de prachtige producten van Rebottled. Gaat ze zeker leuk vinden!

Of, ga voor een ervaring

Ook heel erg leuk: niet gaan voor iets materieels, maar kiezen voor een ervaring! Neem je mams mee op fietsweekend, ga samen ergens uit eten of doe een schildercursus. Denk na over waar je haar écht blij mee kunt maken en maak samen een herinnering om nooit te vergeten.

Fijne moederdag!

Moederdag cadeau