Verhuizen? Mooi moment om over te stappen op groene energie!

Groene energie

De woningmarkt is volop in beweging. Hopelijk komen er veel groene, duurzame woningen en toffe Tiny Houses bij. Maar, wellicht ben jij net zoals ik fan van oude, karakteristieke huizen en wil je daar mee verduurzamen. Er zijn veel mogelijkheden, maar een van de makkelijkste stappen om mee te beginnen is simpel: overstappen op groene energie!

Wat is groene energie?

De kleur van de energie hangt af van de bron én of er een GvO is (Garantie van Oorsprong). Energie van kolen- en gascentrales noemen we grijs, groene energie komt van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, windmolens, biomassa of waterkracht. Groen is dus energie die niet uitgeput kan raken, schoon is en niet bijdraagt aan klimaatverandering.

Goed nieuws is dat Nederlandse consumenten volop voor groen gaan! De vraag is groter dan de productie en daarom worden buitenlandse GvO’s ingekocht. Als je een echt duurzame keuze wilt maken adviseren we om te kiezen voor Nederlandse wind- of zonne-energie. Lekker lokaal!

Ranglijst groene energie

Dankzij een samenwerking tussen Greenpeace, de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE is er een groot onderzoek gedaan naar alle bedrijven die in Nederland stroom aan consumenten verkopen en hoe groen ze daadwerkelijk zijn. Belangrijkste uitkomst? De grote bedrijven zijn minder groen, de kleinere scoren beter. Bekijk de ranglijst en ontvang het onderzoek op de website van Greenpeace.

Verhuizen van energie

Wil je van energieleverancier verhuizen? Wellicht verwacht je dat het veel gedoe is, ben je bang dat je zonder energie komt te zitten of zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig valt dat allemaal reuze mee, én zijn er tegenwoordig veel aanbieders die bijv. een Verhuisservice aanbieden.

Toen ik ben verhuisd vorig jaar ben ik overgestapt op VandeBron en ik kan je uit ervaring vertellen dat het een eitje was. De energieaanbieders hebben er een aanzienlijk aandeel in om dit makkelijk te maken voor consumenten en dat hebben ze en masse aangepakt. Schroom dus niet om over te stappen naar een écht groene partij!