Recept: zoete aardappel soep met kokos en gember

Vegan soep met zoete aardappel

Ik ben vast niet de enige die graag nieuwe vegetarische en vegan recepten ontdekt en blijft experimenteren met smaken. De afgelopen jaren ben ik al veel heerlijke gerechten tegen gekomen, maar soms heb je van die dagen dat je wat minder inspiratie hebt… Op dat soort momenten ga ik voor mijn vaste go-to: soep! Om jullie te inspireren deel ik vandaag dit vegan soeprecept met zoete aardappel soep, kokosmelk en gember.

Ingrediënten:

 • Zoete aardappel
 • Knoflook
 • Verse gember
 • Kokosmelk
 • Vegan bouillonblokje (groente of tuinkruiden bijv.)
 • Wat kruiden naar keuze: ik ging voor peper, zout en peterselie
 • Evt. andere groente (ik gebruik soms bijv. courgette als extra groente vulling)
 • Kokosrasp ter garnering

De bereiding

Soep is zo heerlijk makkelijk om te maken! Mijn werkwijze is als volgt:

 1. Snij de zoete aardappel in blokken
 2. Verhit wat olijfolie in een pan en doe daar de gesneden aardappel (en evt. je andere groente) in en voeg daar geperste knoflook, gember en je kruiden naar keus aan toe
 3. Grill het even (max 3 minuten) op hoger vuur zodat de smaken goed tot hun recht komen (check dit door te ruiken ;)) en roer het goed door.
 4. Voeg water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe (ik ging voor een halve portie kokosmelk en half bouillonblokje – mix het op eigen inzicht). Zorg dat het water iets onder de blokken staat, zo krijg je een lekker dikke en romige soep.
 5. Laat het op middelhoog vuur een 15 tot 20 minuten koken. Je kunt testen of het goed is door in de aardappel en groente te prikken. Zijn ze lekker zacht? Dan is het goed!
 6. Pureer je massa en serveer het in een kom met wat kokosrasp erover.
 7. Eet smakelijk!