Coronacrisis: wat kun jij doen?

Coronavirus - elkaar helpen

Het is en blijft een ongekend rare tijd. De onzekerheid waar we nu inleven zal nog wel een tijdje aanblijven en juist nu komt de echte uitdaging: doorzetten in deze situatie. Blijf zo veel mogelijk binnen, houdt 1,5 meter afstand en… probeer anderen te helpen. Samen kunnen wij deze crisis aan en écht: elk kleine beetje helpt. Daarom deel ik vandaag drie simpele acties die jij kunt doen om anderen te helpen!

Steun je lokale ondernemers

In elke regio komen er fantastische initiatieven voorbij om lokale ondernemers te steunen. Zo heeft Utrecht het ‘Locals Utrecht‘ project waar je lokale producten in een box kunt kopen. In mijn eigen Achterhoek is er het Noaber Krat en zo zal er in jouw eigen regio ook een box van lokale producten te vinden zijn. Maar, er is meer: lokale horeca heeft het ook zwaar. Koop via diensten als Helpdehoreca of je lokale restaurant met Gifty koppeling bonnen van je favoriete eetgelegenheden, die je in de toekomst kunt besteden. Of, doe in het weekend een fijne datenight met je partner door iets lekkers af te halen bij een lokaal restaurant. Goed doen kan ook erg leuk zijn 😉

Bel mensen op

Ik probeer elke dag een rondje te lopen, met gepaste afstand van anderen natuurlijk (wat in de Achterhoek gelukkig makkelijk is). Tijdens het lopen bel ik met mensen: gewoon om even te polsen hoe het is en om anderen hun verhaal te laten doen. En, het is ongelooflijk hoe veel zo’n klein belletje kan betekenen. Dus: pak je telefoon en zoek contact!

Help Kunst en Cultuur

Kunst & Cultuur heeft het zwaar: voorstellingen worden geannuleerd, theaters blijven leeg en musea zijn gesloten. We zien online steeds meer initiatieven opduiken: zo kun je bepaalde musea nu zelfs online bezoeken! Waan je bijvoorbeeld even in Mexico met deze tour door het Frida Kahlo museum. Of, steun het fantastische Movies that Matter festival (wat eigenlijk afgelopen weken in Den Haag zou plaatsvinden) door enkele van hun festivalfilms online te bekijken via Picl. Ze zijn beschikbaar tot 20 april dus wees er snel bij!