Dag van de Duurzaamheid: wat kun jij doen?

Het is weer 10-10: de Dag van de Duurzaamheid. Natuurlijk zou eigenlijk elke dag dit moeten zijn, maar toch: het is goed om er vandaag even extra bewust bij stil te staan. Daarom delen wij vandaag onze favoriete tips & artikelen van de afgelopen jaren. Veel leesplezier!

Tip: citytrip dichtbij

Voor een weekendje weg hoef je echt niet altijd het vliegtuig te pakken, er zijn genoeg mooie opties om ons heen. Ga bijvoorbeeld eens naar Keulen of bezoek mooie steden in ons eigen land, zoals Hanzestad Zwolle.

Tip: denk na over hoe je duurzamer kunt wonen

Twee jaar geleden schreven wij voor de Dag van de Duurzaamheid een artikel boordevol tips om milieuvriendelijker te wonen – welke nog steeds van toepassing zijn 😉 maar wij hebben ook enkele boekentips voor je.

Tip: koop lokaal

Dat het duurzamer is om iets van dichterbij te kopen, dan veraf kan iedereen zich wel voorstellen. Maar, toch kopen we maar weinig lokaal. Stop dus met bestellen bij AliExpress, let in de supermarkt op de herkomst van je producten én eet met de seizoenen mee (MilieuCentraal heeft hier een handige kalender voor, maar met gewoon opletten in de supermarkt kom je ook al ver).

Tip: doe het zelf!

Veel van wat je koopt, kun je ook zelf maken. Google dus eens voordat je de winkel in duikt, wellicht leer je wel fantastische nieuwe skills?! Zo hebben wij zelf onze eigen telefoon gerepareerd, maken we wattenschijfjes van oude sokken en zijn onze beauty-producten gewoon uit de keuken te halen. Ideaal toch?

Tip: besteed je geld goed

Dit kan op heel veel manieren, maar het begint vooral bij bewustwording. Investeer je? Lees dan onze tips voor groener en duurzamer investeren. Op zoek naar een uniek cadeautje? Koop dan eens een Woodlink pasjeshouder, gemaakt van afvalhout van de gemeente. Champagne? Ga voor de vegan variant! En zo zijn er legio voorbeelden van kleine verbeterslagen die je kunt doen door beter te kopen – bekijk bijv. eens onze categorie ‘Verantwoord kopen‘ of lees allerlei handige tips op de website van onze partner.

Genoeg tips voor vandaag, maak er een prachtige Dag van de Duurzaamheid van!