Verpakkingsvrij powerproduct: de shampoo bar!

Sinds ongeveer anderhalf jaar gebruik ik met veel plezier shampoo bars: een soort van zeep waar je je haar mee kunt wassen. Sindsdien heb ik bijna al mijn familieleden een variant cadeau gedaan. Dit is zo’n goed product waar iedereen van zou moeten weten, of je nu al volledig zero waste leeft of juist de eerste stappen aan het zetten bent in een duurzamer leven: verpakkingsvrije shampoo is voor iedereen!

Ervaring: hoe is het gebruik?

In het begin is een shampoo bar even wennen. Tijdens het douchen maak je de bar een beetje nat en wrijf je ‘m tussen je handen zodat er ‘shampoo’ vrij komt. Dit doe je dan in je haar en zo was je op een natuurlijke en verpakkingsvrije manier je coupe. Alternatief: je kunt ook het shampoo blok zelf over je hoofdhuid wrijven – sommigen vinden dat prettiger.

Het grootste voordeel van een shampoo bar is dat deze lang mee gaat: ik doe er makkelijk een jaar mee. Deze levensduur maakt een blok dan ook niet erg duur: sterker nog – wellicht is het zelfs goedkoper dan normale shampoo (afhankelijk van je gebruik). Praktische tip: leg je blok na gebruik altijd op een droge plek en nooit in water ;).

Schuimende shampoo bars

Shampoo bars zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Interessant is dat de een meer schuimt dan de andere. Dit komt door de stoffen SLS (sodium lauryl sulfate) of SLES, deze zorgen voor schuim. Maar… deze stoffen kunnen ook schadelijk zijn voor je hoofdhuid en een irriterend effect hebben. En, helaas wordt in de productie van SLS nog wel eens palmolie gebruikt. Schrik dus niet als je shampoo bar niet schuimt, dat is alleen maar goed!

Interessant leesvoer –> Lush: geen stress om sls. Nadeel is dat Lush nog steeds SLS in de bars gebruikt…

Shampoo bar zonder SLS en palmolie (en nog vegan ook): Bumi Bar

Wij zijn fan van Bumi Bar: gemaakt van natuurlijke ingrediënten voor goede haarverzorging zoals amandelolie, jojoba olie en shea butter. Voor de kleur worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt. Bumi Bars bevatten geen SLS en geen palmolie. Wij hebben de paarse lavendel variant geprobeerd en die bevalt goed en gaat lang mee. Het is dus nog even wachten tot we een volgende variant kunnen kopen om te testen 😉

Prijs: € 6,99 per stuk, te koop via https://bumibars.nl/Shop

NB: Dit artikel is niet gesponsord, we zijn gewoon fan.