Dagje Zwolle: tips & duurzame hotspots!

Wat is Hanzestad Zwolle toch een heerlijke plek, en ook nog eens de groenste gemeente van Nederland. Nog indrukwekkender – in 2006 was Zwolle benoemd tot groenste stad van Europa! Deze historische en dynamische stad is de moeite van een bezoekje zeker waard en daarom tip ik jullie vandaag, met veel liefde, de leukste Goed voor de Wereld spots in Zwolle. Veel plezier!

Goed toeven bij De Kas van Kaat

De Kas van Kaat is een biologische kwekerij en keukenatelier, waar je zowel buiten als binnen heerlijk kunt zitten en een fijn rondje langs de bloemen en planten kunt wandelen. Het is een sociale onderneming, waar mensen die het in de reguliere arbeidsmarkt even niet redden een mooie plek krijgen om zich te ontwikkelen. Ieder mens telt mee!

Goed om te weten: De Kas van Kaat ligt een stukje buiten het centrum van Zwolle op het sociale bedrijventerrein ‘Buitengoed de Herfte’. Maar, met een fiets, goede wandeling, het openbaar vervoer of gewoon je eigen auto ben je er zo!

Appel & Ei: tweedehands hemel

Kledingwinkel Appel & Ei ken je wellicht al wel van andere steden, maar ook in Zwolle is deze gevestigde naam een aanrader om te bezoeken. Heerlijk om de rekken door te pluizen, op zoek naar de beste vintage finds.

Appel & Ei: Eiland 5.

Appel en Ei in Zwolle

Boeken in de kerk

Waanders In de Broeren is een prachtige boekhandel gevestigd in een gerenoveerde kerk. Is dit dan echt een duurzame hotspot? Nou nee, maar: een bezoek aan Zwolle is wat mij betreft niet compleet zonder deze kerk even te bekijken 😉

Waanders in de Broeren: Achter de Broeren 1-3. Dagelijks geopend.

Waanders In de Broeren
Waanders In de Broeren – de boekenkerk van Zwolle

Vegan taart bij De Gillende Keukenmeiden

Ben je een taartenliefhebber? Stap dan eens binnen bij de Gillende Keukenmeiden, waar ze heerlijke biologische, glutenvrije én vegan taarten hebben. Wees er wel op tijd bij, want aan het einde van de dag kunnen ze door de taarten heen zijn. Ben je net zoals ikzelf wat minder van de zoetigheid? Dan hebben ze ook heerlijke smoothies of ander lekkers 😉

De Gillende Keukenmeiden: Meerminneplein 7. Dagelijks geopend.

Social design door Binthout

Ok, deze telt eigenlijk niet want je kan hier niet op bezoek (al kun je het wel van afstand zien, want het is naast de Kas van Kaat) – maar toch verdient Binthout een plekje in dit artikel. Deze sociale ondernemers redden Nederlandse bomen van de versnipperaar om er magnifieke designproducten van te maken. In hun webshop kun je deze prachtproducten bekijken en in Zwolle zelf kun je terecht bij Simon Interieur Zwolle op de Assendorperstraat 38 of Pogo Designshop op Korte Smeden 3.

Genoeg inspiratie voor een leuke dag in deze hippe stad zo, toch? Geniet er van!