Natuurlijk gezichtsmasker: kaneel, honing & nootmuskaat!

Masker van kaneel en honing

De koude wintermaanden zijn best een aanslag op je huid. Belangrijk dus om af en toe wat extra liefde te geven en om tijd voor jezelf te nemen. Daarom tip ik jullie vandaag mijn favoriete natuurlijke gezichtsmasker die je gemakkelijk en snel zelf kunt maken. En, het mooiste is dat je alle ingrediënten al in huis hebt!

First things first: schoonmaken. Een fijne natuurlijke scrub om hiervoor te gebruiken is erg simpel om te maken. Zo ging ik dit keer voor een combinatie van olijfolie en zeezout: een perfecte combinatie! Een lepel olijfolie, een goede theelepel zout – even roeren en voila: tijd om het in te masseren!

Na je scrub kun je je gezichtsmasker maken. Ook hier zijn de ingrediënten simpel: honing, kaneel en nootmuskaat.

Natuurlijk gezichtsmasker met kaneel en honing

Benodigde tijd: 5 minuten.

Recept’ voor natuurlijk masker met honing en kaneel

  1. Doe twee eetlepels honing in je kom

    Honing is de basis voor dit heerlijke natuurlijke masker en aan twee eetlepels zou je meer dan genoeg moeten hebben. Wil je enkel een klein deel van je gezicht met het masker behandelen? Dan heb je voldoende aan één eetlepel.

  2. Voeg een theelepel kaneelpoeder toe

    Ik doe dit altijd op basis van gevoel, iets meer of minder is geen groot probleem – maar het is goed om één theelepel aan te proberen te houden.

  3. Voeg een theelepel gemalen nootmuskaat toe

  4. Roer het goed door

    Mix je masker tot een relatief egaal geheel.

Het masker is wat plakkerig, maar geloof me: het werkt fantastisch! Deze combi heeft een sterke antibacteriële werking (en werkt dus wonderen tegen puistjes) én dankzij de antioxidanten blijft je huid jong.

Laat het masker meer dan een kwartier inwerken. Kleine heads up: als je veel beweegt of in een warme ruimte bent kan het masker wat smelten. Beter dus om even lekker achterover te liggen met een fijn tijdschrift en toe te geven aan verplichte ontspanning 😉

Wil je je haar ook een boost geven? Bekijk ons recept voor een DIY haarmasker met kokosolie

Meer DIY cosmetica?

Lees dan eens het boek ‘Culinaire Cosmetica‘ van Susette Brabander: een boek boordevol cosmetica recepten waar je zelf mee aan de slag kunt. Bovendien staat er andere nuttige informatie in: zoals een lijst met goede basisbenodigdheden en welke materialen je het beste kunt gebruiken. Aanrader!