Bambook: het duurzame en herschrijfbare notitieboek

Duurzaam notitieboek van bambook

Als fervent schrijver en groot aanhanger van lijstjes verslijt ik een hoop notitieboekjes (en heb ik een Google Drive vol losse documentjes…). Ik was dus blij toen ik Bambook leerde kennen want zij maken duurzame en herschrijfbare notitieboekjes! En met een indrukwekkend verhaal: Ze zijn in 2014 gestart als Student Company en hebben inmiddels een team van 8 man én hebben al meer dan 310.000 bomen geplant. Wij hebben een duurzaam notitieboek getest en delen bij deze onze ervaringen én het succesverhaal van Bambook.

Papierloos schrijven: hoe werkt het?

De Bambook wordt geleverd met een handige marker, met op het uiteinde een zacht vlak wat als gum gebruikt kan worden. Je schrijft als het ware op een ‘whiteboard’ en je kunt het weer wegvegen wanneer nodig. Kleine correcties kun je met de gum doen, als je een hele pagina wilt verwijderen kun je het met een doekje met water doen. Zelf kreeg ik er een prachtige én handige bamboe spray bij, die ik heb gevuld met water om gemakkelijk een doekje wat vochtig te maken. Een klein beetje water is genoeg: je veegt je tekst gemakkelijk weg!

In de praktijk werkt een Bambook erg prettig en ik ben er nu al volledig aan gewend. Het enige wat ik even moest aanwennen is om iets langzamer te schrijven – in het begin veegde ik nog wel eens de tekst uit. Als het net geplaatst is heeft het heel even nodig om te drogen. Maar, dat had ik enkel de eerste week: nu ben ik er volledig op aangepast en is het geen enkel probleem. Laat dit je dus niet tegen houden 😉

Goed om te weten: er zijn verschillende varianten en stijlen. Zo heeft het Bambook Do-Book verschillende bladen zoals een weekoverzicht, lijstje, lege bladen en pagina’s met regels erop. En, ze hebben nu zelfs een speciale variant voor UX-ontwerpers!

Notities digitaliseren

Met de Bambook app kun je gemakkelijk een foto maken van je notitie en deze zo laten digitaliseren. Vervolgens kun je het gemakkelijk naar je cloud service naar keuze laten sturen. Handig!

Branded duurzaam notitieboek

Voor de business-minded people onder ons goed om te weten: het notitieboek is ook leverbaar met een logootje er op. Leuk als kerstcadeau of blijk van waardering voor je medewerkers?

Wat maakt Bambook Goed voor de Wereld?

Bambook wordt lokaal geproduceerd in een sociale werkplaats in Ede, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast plant Bambook per verkocht boekje 1 boom en hebben ze als doel gesteld om 1 miljoen bomen te planten. Indrukwekkend is dat ze inmiddels al meer dan 310.000 bomen hebben geplant! Dit gebeurd voornamelijk in Madagaskar, waar (mangrove)bossen zijn gekapt. Zo helpen ze de lokale bevolking én worden ecosystemen hersteld.

De droom van Bambook

De mannen van Bambook dromen van een wereld waarin we voor onze planeet en mensen zorgen door middelen op een verantwoorde manier te gebruiken. Zij gaan voor minder papierverspilling en willen ontbossing bestrijden. Met recht een Goed voor de Wereld bedrijf dus!

Enthousiast geworden en ook aan de Bambook? Bekijk op hun website de verschillende varianten of bestel via bol.com, daar zijn ze ook te vinden. Veel schrijfplezier!