Geef eens een cadeautje aan een onbekende!

cadeautje geven

Een klein beetje investeren om een hulpbehoevende medemens blij te maken met een cadeau, dat willen de meeste mensen (gelukkig!) wel. Maar: hoe vind je nu de juiste persoon? Iemand die het nodig heeft? De actie ‘Geef een cadeau‘ helpt om lieve cadeaugevers en mensen die wel een cadeautje kunnen gebruiken bij elkaar te brengen. Ik word superblij van dit soort acties en deel er daarom graag meer informatie over, in de hoop dat jullie net zoals ik een cadeautje zullen doneren. Zo maken we samen een verschil! 

Initiatief

De actie Geef een cadeau, krijg een cadeau is een initiatief van Sjoukje, blogger van Meer geld, minder stress. Vorig jaar is deze actie spontaan in het leven geroepen en het bleek een groot succes. Daarom zet Sjoukje zich ook dit jaar in om het makkelijker te maken om anderen te verblijden. Want: een presentje geven is vaak net zo leuk als een presentje krijgen. Daarnaast zijn er zat mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Via deze actie worden mensen die willen geven én mensen die het goed kunnen gebruiken met elkaar in contact gebracht. Mooi, toch?

Hoe werkt het?

Op de website van Sjoukje kun je je tussen 5 en 15 november inschrijven voor deze actie. Gulle gevers kunnen kieszen uit de volgende twee opties:

  • Geef zelf een (liefst GoedvoordeWereld dus duurzaam/milieuvriendelijk) cadeau (dit mag zelf gemaakt of gekocht zijn – creativiteit kent geen grenzen) – € 1,50 aan administratie- en risicokosten (dit bedrag is om een potje te maken voor als er iets mis gaat – zo is er meer ‘garantie’ dat iedereen een cadeau ontvangt. Wat overblijft gaat naar de Voedselbank.)
  • Geef geld om een cadeau te kopen – € 10 (dit gaat volledig naar het cadeau).

Heb jij het juist zelf niet breed en zou je het ontzettend tof vinden om een cadeau te ontvangen? Dan kun je je als ‘ontvanger’ inschrijven (tussen 8 en 20 november). Zodra er net zoveel gevers als ontvangers zijn, gaat de inschrijving dicht.

Wij vinden het een super initiatief en doen zeker mee – jij ook? En: laten we dan als we toch bezig zijn de cadeaus ook zo duurzaam mogelijk insteken, dan is het helemaal een win-win 🙂