Walden’s parfum: natuurlijk, vegan en de moeite waard!

Walden natuurlijke parfum

Voor het eerst in mijn leven zou ik willen dat je via het internet geur zou kunnen overbrengen. Het is zo moeilijk te beschrijven en bovenal erg subjectief, echt iets wat je moet zelf moet ervaren… Ik mocht de natuurlijke parfum van Walden testen en ik kan niet anders dan toegeven dat ik onder de indruk ben. Wat een heerlijke geuren!

Waarom is het Goed voor de Wereld?

Parfum van Walden is veganistisch en puur natuur: het is volgens eeuwenoude traditie gemaakt van etherische oliën van bloemen en planten. Niets synthetisch of chemisch dus, maar 100% natuurlijk. Ook goed om te weten: het is parfum zonder alcohol en zonder hormoonverstorende stoffen. En, natuurlijk is het dierproefvrij.

Parfum giftset

Op de foto zie je in de grotere variant (ironisch genoeg) de ‘Little Stardust’. De kleinere varianten zitten in een giftset die je bij SoloBioMooi kunt bestellen (en daar kun je ook de vegan en natuurlijke Boho make-up vinden). Ideaal om mee te nemen en door de roller super handig in gebruik! Daarnaast worden deze zeven compacte parfums ook geleverd met een schattig tasje <3

Ingrediënten

Walden’s natuurlijke parfum met de vrolijke naam A Little Stardust is als volgt opgebouwd:
Topnoten: Iris, koffie
Hartnoten: Jasmijn, Ylang ylang
Basisnoten: Amyris, Labdanum, Tonkaboon, Vanille

In de andere parfums in de giftset (A Different Drummer, Castles In The Air, Two Eternities, The Solid Earth, A Gentle Rain en See The Moonlight) komen o.a. de volgende ingrediënten voor: bergamot, rozemarijn, zoete sinaasappel, mos, salie, jasmijn en lavendel. Klinkt goed, toch?

Walden natuurlijke en vegan parfum

Inspiratie

De inspiratie voor de parfumeur van Walden komt niet uit van Ashton Kutcher’s karakter in Two and a half men maar uit een klassieker: het is de naam van een boek van Henry David Thoreau (die het boek dan weer naar het bos waarin hij verbleef noemde). In dit boek zoekt de schrijver naar een leven dat meer in harmonie is met de natuur en geeft hij tips voor een simpel & minimalistisch leven. Een passende naam voor dit natuurlijke product!

Fun fact: de bijzondere namen van de parfums zijn passages uit Thoreau’s boek.

Walden hecht veel waarde aan authenticiteit en creativiteit en kiest daarom voor kleine hoeveelheden die met de hand worden gemaakt, dan massaproductie. Terug naar de ambachtelijke gloriedagen van de parfumerie dus!

Review: hoe is het in gebruik?

Ik ben fan! De geuren zijn uniek en fantastisch: deze kom je echt niet ergens anders tegen. Een nadeel van deze natuurlijke parfum is wel dat het minder lang blijft hangen als ‘normale’ parfums. Na een paar uur is de geur enigszins verdwenen – zorg dus dat je op een lang feestje het flesje of de kleine roller in je tas meeneemt 😉 Overigens geldt dit voor elke natuurlijke parfum – daar vervliegt de geur nou eenmaal iets sneller. Voor mij in ieder geval geen reden om het niet meer te gebruiken, daar is de geur te lekker voor!

“Judging a perfume by how long it lasts is about as relevant as judging a book by how many pages it has or a symphony by how long it is.”

Walden