Woodlink: elegante pasjeshouder van duurzaam hout

Woodlink houten pasjeshouder

Wij zijn fan van producten van Hollandse bodem met een duurzaam karakter. Daarom zetten wij vandaag graag Sofie & Thijs met hun merk Woodlink in het zonnetje. Woodlink is een elegante pasjeshouder mét een goed verhaal: ze hergebruiken gekapt hout van gemeentes en particulieren & doneren voor het planten van nieuwe bomen.

Duurzaam hout

De producten van Woodlink zijn standaard van eiken-, mahonie- en zebranohout. Maar, in kleinere oplages zijn er nog wel eens andere houtsoorten zoals wengé, meelbes en essen te koop. Het merendeel van het hout (eiken, meelbes en essen) komt via Treetment, het boomverzorgingsbedrijf van Steven Ibelings. Ibelings pakt moeilijke klim- en kapklussen op en het gekapte hout levert hij enkele malen per jaar aan Woodlink, in plaats van het te versnipperen. En, hij droogt het hout op een natuurlijke manier (wind). Woodlink koopt grotere partijen in en heeft zo minder C02-uitstoot van het transport. Win-win-win!

Helaas heeft hij niet al het materiaal op voorraad. Zo heeft hij geen fineer, wat nodig is voor de bladveer in de pasjeshouder. Het hout wat hiervoor ingekocht wordt door Sofie & Thijs heeft wél altijd een FSC-keurmerk.

Bijdragen aan het beter milieu

Woodlink regelt dus goed hout, maar dat is niet alles: het team draagt ook via materiaal- en CO2-compensatie bij aan een betere wereld. Bij elke verkoop wordt een deel van de opbrengst gedoneerd voor het planten van bomen. Ook fijn: het hout wordt niet chemisch behandeld – het is dus helemaal natuurlijk.

We schreven al eerder over lokaal als nieuwe normaal en daar past deze pasjeshouder goed bij: de gehele productie is in Nederland. Dat scheelt aanzienlijk in milieu-impact als je het bijv. vergelijkt met een product uit China. Geen grote fabrieken/zware industrie, kinderarbeid, te lage lonen & lange transporten maar een mooi Made in Holland product. Daar worden we blij van!

Investeren in een betere wereld

Woodlink heeft geïnvesteerd in 24 windVangers (stroomdeel afkomstig van een windturbine), waarmee minimaal 80% van hun energie opgewekt wordt. Daarnaast planten ze via hun partner Trees for All bomen: voor elke vier verkochte pasjeshouders planten ze een boom in Nederland én een boom in het buitenland (zoals Oeganda en de Filipijnen). Per plank van iets meer dan een meter kunnen er minimaal 20 pasjeshouders gemaakt worden – wat dus neerkomt om 10 nieuwe bomen!

Enthousiast geworden? Koop de pasjeshouder op www.woodlink.nl of via onderstaande link. Bonus-tip: je kunt ze ook laten graveren!

Extra info: materiaal compensatie infographic

Hoe Woodlink materiaal compenseert