5 onmisbare duurzame reisproducten

Reisproducten - goed voor de wereld

Reizen: een heerlijke manier om de wereld én jezelf te (her)ontdekken. Ook de komende jaren zal dit zeker populair blijven, al neemt hopelijk het aantal vluchten af (want, niet zo Goed voor de Wereld)… Waar je ook heen gaat & hoe je ook reist – goede producten (die lang meegaan) zijn altijd van belang. Wat zijn nu echt duurzame reisproducten die niet mogen ontbreken in je koffer? Time to find out!

Plastic reistube

Siliconen reistubes: duurzaam op reis!Dit is typisch zo’n reisproduct die je waarschijnlijk nog niet kent maar die snel onmisbaar zal worden. In deze handige siliconen tubes kun je shampoo of andere verzorgingsproducten kwijt. Zo hoef je niet alle verschillende flacons mee te nemen en zul je minder plastic achterlaten. Want, veel mensen laten hun shampoo achter in het vakantieland zodat ze meer souvenirs in de koffer kwijt kunnen. Met deze handige gadget is dat voorgoed voorbij én daarom classificeren wij het als een Goed voor de Wereld product.

Menstruatiecups

Het spijt me mannen, maar deze tip is enkel voor vrouwen. Echter: dit is wel zo’n belangrijk product dat het niet kan ontbreken. Waarom? Omdat een menstruatiecup (zoals bijvoorbeeld onze favoriet de MoonCup) ervoor zorgt dat je geen tampons, maandverband en dat soort producten meer hoeft te gebruiken. De Mooncup is een zachte siliconen menstruatiecup die je voor elke menstruatie opnieuw kan gebruiken. Ideaal voor op reis dus! Toegegeven: de eerste paar keer zal het een beetje wennen zijn maar vervolgens zul je dit product als een godsgeschenk zien. En het allermooiste: op den duur zal dit product je veel geld schelen!

Waterfles

Dat plastic slecht is, dat weten we inmiddels wel. Echter: elke reis nam ik richting het vliegveld weer een flesje water mee. En die mocht ik dan weer weggooien om vervolgens in het vliegtuig weer een nieuwe te kopen. Geen handig systeem. Een goede waterfles lost dit probleem op! Mocht je weinig ruimte in je koffer of backpack hebben zijn opvouwbare flessen een goede oplossing. Mocht je wel wat ruimte hebben kunnen wij de Bobble of de Retulp aanraden: Het filter aan de bovenzijde zorgt ervoor dat bacteriën, chloor en smaakmiddelen uit het kraanwater gefilterd worden. Ideaal dus om te blijven vullen en daarmee een duurzaam reisproduct!

De juiste tas voor alles

Zeker als je, zoals ik, wel eens langer op reis gaat is een goede boodschappentas/strandtas van belang (life-pro-tip: leer in de taal van toepassing op het land waar je bent om te zeggen dat je geen plastic tas nodig hebt, in het Spaans is het bijv. bolsa no es necesaria, gracias). Geen gesleep met plastic tasjes, maar een duurzame tas die overal mee naar toe kan. Het liefst zo groot mogelijk zodat het ook als strandtas dienst kan doen. En, het neemt weinig ruimte in in je koffer: mooi meegenomen!

A notebook that rocks!

Op reis vind ik een notitieboek een vereiste: perfect om gedachten te vangen, even te doodelen, je blog vast voor te bereiden of om te schetsen. Gelukkig is daar het hardcover On the Rocks notebook: gemaakt van stone paper, milieuvriendelijk geproduceerd én cradle to cradle geproduceerd. En het allermooiste? Door dit product te kopen steun je herbebossingsprojecten in Zuid Afrika. Doen dus!