Decemberinspiratie: duurzaam cadeau voor man, vrouw of kind!

Wat een gezelligheid, december is begonnen. Terwijl het buiten koud is, maken we het binnen gezellig & warm. En, daar helpen de festiviteiten van deze maand natuurlijk goed aan mee! Heerlijk om met je familie samen te zijn én je waardering te laten zien door middel van fijne cadeau’s. Daarom helpen wij je vandaag aan ideeën voor de mooiste duurzame cadeau’s voor man, vrouw & kids. Zo maak je iedereen blij! 

Algemene tip 1: Lokaal, lokaal, lokaal

Ook wij geven het toe: het is heerlijk gemakkelijk om de cadeau’s in één grote sessie bij bol.com te bestellen. Maar, het is beter voor de wereld (en leuker!) om te kijken wat er lokaal te vinden is! Koop een lekker cadeaupakket bij je lokale Regiowinkel, haal een goede fles wijn bij een lokale wijnboer, ga voor handgemaakte kaarten van een lokale illustrator of koop een goed boek bij de boekenwinkel in je dorp/stad. Extra motivatie: bedenk dat leuke festiviteiten over het algemeen betaald worden door de lokale middenstand. Het minste wat we dan kunnen doen is ze wat extra steunen als bedankje, toch?

Algemene tip 2: Doe het zelf

Er zijn zo veel leuke dingen om zelf te maken als duurzaam cadeau. Zo zagen we laatst een handgemaakte adventkalender met theezakjes langs komen, zo tof! Doe eens een avondje inspiratie op via websites als Pinterest & Instagram, je zult zeker geïnspireerd raken. 

Natuurlijk kun je ook cadeau’s kopen die de ander juist inspireren om meer zelf te maken. Eigen jam maken? Janine schreef een heerlijk boek over jam & confituur, vol inspiratie voor eigen brouwsels. Of, leer om je eigen cosmetica te maken met het boek ‘Culinaire Cosmetica’. Natuurlijk kun je ook even googelen of er in je buurt een fijne real-life cursus is, ervaringen geven is altijd een goed idee! 

Algemene tip 3: Goede doelen

Goede doelen hebben fantastische producten in de aanbieding waarmee je ook nog eens hun ambitie steunt. Neem bijvoorbeeld de 4Ocean-armbanden (in NL te koop bij BLooM), gemaakt van plastic uit de ocaan waarmee ze per armband een pond plastic uit de oceaan halen. Of, kijk eens in de webshop van Amnesty: prachtige producten waar je zeker iemand blij mee kunt maken. Ook een fijn duurzaam cadeau: doneer in naam van iemand. Of, geef een doosje ‘Niks’ via de campagne van Greenpeace

Tip: onze favoriete producten

Wij houden van kwalitatieve producten, mét een goed verhaal. Mocht je het met bovenstaande tips niet redden én toch even via bol willen bestellen dan tippen wij hier onze favorieten voor zowel man, vrouw als kind. Veel geefplezier!

Allerlaatste tip: pak je cadeau’s eens in met oude kranten of tijdschriften. Staat leuk én scheelt in cadeaupapier!